Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

THE RASMUS



Οι The Rasmus (κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων άλμπουμ ″Rasmus″) είναι φινλανδικό ροκ συγκρότημα. Είναι απ΄τα πιο διεθνώς αναγνωρισμένα φινλανδικά συγκροτήματα και το πέμπτο στούντιο άλμπουμ "Dead Letters" (2003) είναι μέχρι στιγμής το φινλανδικό άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Το συγκρότημα έχει λάβει πολλά βραβεία, έχει πουλήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα και οι δίσκοι τους έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι σε πολλές χώρες. Εκτός από τα ευρωπαϊκά μουσικά τσαρτς, έχουν καταφέρει να μπουν στα τσαρτς της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, του Μεξικό και της Ιαπωνίας. Ο frontman του συγκροτήματος και ένας απ΄τους ιδρυτές του είναι ο τραγουδιστής Lauri Ylönen. Το ύφος του συγκροτήματος έχει αλλάξει κάπως με το πέρασμα των χρόνων. Τη δεκαετία του ΄90, στα 3 άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, εκτός από ροκ το ύφος τους ήταν φανκ και ποπ. Κάθε άλμπουμ ήταν εμφανέστατα διαφορετικό από το άλλο. Απ΄την άλλη, τη δεκαετία του 2000 τα άλμπουμ τους είναι πιο κοντά στην ″καθαρή″ ροκ. Το τελευταίο τους άλμπουμ "Black Roses", που έχει κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου 2008 έχει πιο ηλεκτρονικό ήχο. Οι The Rasmus έχουν αρχίσει να ηχογραφούν νέα τραγούδια στις αρχές του Ιουλίου.
Το συγκρότημα ξεκίνησε το 1994, όντας γυμνασιόπαιδα, και έπαιζαν φανκ-ροκ μουσική επηρεασμένοι από τους Red Hot Chili Peppers. Οι δημιουργοί του είναι ο τραγουδιστής Lauri Johannes Ylönen και ο μπασίστας Eero Aleksi Heinonen. Τότε ο Lauri έπαιζε ακόμα τύμπανα, μέχρι που η αδερφή του Hanna τον ″υποχρέωσε″ να δοκιμάσει το τραγούδι. Αρχικά το όνομα του συγκροτήματος ήταν Anttila, αλλά συχνά το μπέρδευαν με γνωστό πολυκατάστημα της Φινλανδίας. Άλλη πρόταση ήταν το Sputnik, αλλά τελικά κατέληξαν στο όνομα Rasmus. Το πρώτο τους single "1st" βγήκε το 1995
Οι Rasmus υπέγραψαν το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Warner Music Finland το 1996, οπότε βγήκε και το πρώτο τους άλμπουμ Peep σε ΦινλανδίαΡωσίαΕσθονία καιΙαπωνία. Το cd έγινε χρυσό στη Φινλανδία με 21 000 αντίτυπα. Οι Rasmus δέχθηκαν πολλές κριτικές λόγω του νεαρού της ηλικίας των μελών του. Το σχολείο τους είχε μείνει στη μέση και ο Lauri άφησε τις σπουδές του στο Λύκειο Sibelius, για να αφοσιωθεί στη μουσική. Τα single "1st", "2nd" και "3rd" ονομάστηκαν απλά με τη σειρά που βγήκαν και περιείχαν τραγούδια του Peep. Το κομμάτι "Funky Jam" έγινε βίντεο κλιπ με δική τους σκηνοθετική επιμέλεια. Τα τραγούδια του Peep έχουν φανκ-ροκ επιρροές, αλλά και ποπ επιρροές.

Μέλη του συγκροτήματος

Προηγούμενα μέλη

Άλμπουμ

  • Peep (1996)
  • Playboys (1997)
  • Hell of a Tester (1998)
  • Into (2001)
  • Dead Letters (2003)
  • Hide from the Sun (2005)
  • Black Roses (2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου